Nieuwbouw beheerderswoning Baksche Ven

Bakschevenweg 1 Oisterwijk

Details

Opdrachtgever:
Stichting beheer en onderhoud Baksche ven
Locatie:
Oisterwijk
Grootte:
140  m2

Links

  • Bekijk de presentatie op Youtube
  • Zoek het project in Google Maps

Omschrijving

De woning is gebouwd als houtskeletbouw van natuurlijke en onderhoudsvrije materialen en is bijzonder goed geïsoleerd en is 140 m2 bruto. De gevels zijn bekleed met inlands Western Red Cedar uit de Veluwe.  De latten zijn in een wisselend ritme aangebracht mooi aansluitend in deze bosachtige omgeving. De dekvloeren zijn van gevlinderde zwarte beton en voorzien van vloerverwarming.  Een zonnecollector zorgt voor warm water en is aan te sluiten op de cv. De woning is gesloten aan de straatzijde ivm privacy en geluidoverlast van de snelweg. Hier liggen de goed geïsoleerde slaapkamers. Aan de achterzijde opent zich de woning vanuit de woonkamer maximaal naar het bos en de nog aan te leggen tuin. De verhoogde en lichte woonkamer heeft bovenlichten voor direct zonlicht in de avond en loopt  over in een veranda . Een geïntegreerd bankje in hout benadrukt de bijzondere kwaliteit van deze buitenruimte. Met deze vervangende nieuwbouw krijgt het bad een uitstraling met een elan wat ze verdient . Een fantastische locatie