Wijkcentrum, Buurthuis Binnenstad

Tilburg Langestraat

Details

Opdrachtgever:
Openbare Werken Tilburg
Locatie:
Tilburg
Grootte:
800 m2

Links

  • Bekijk de presentatie op Youtube
  • Zoek het project in Google Maps

Omschrijving

Een bestaand gebouw kenmerkte zich door een overdaad aan gangen, slecht toegankelijk voor invaliden , ontmoetingsruimte op het noorden en een beperkt gebruik van de kelder wegens het ontbreken van daglicht. Aan de noordzijde is een zone gemaakt waarin de utilitaire voorzieningen als opslag en keuken zijn ondergebracht. Entree en trappenhuis doorsnijden het gebouw. Deze opengewerkte entreezone geeft een uitgebreid zicht op alle aanwezige activiteiten De ontmoetingsruimte aan de zuidzijde van het gebouw opent zich maximaal naar het park door een groot erkerraam. De kuil vormt een afgeschermde speelplek voor de peuters en zorgt voor daglicht op het kelderniveau. Bestaande gemetselde gewelven zijn schoongespoten en evenals de gietijzeren kolommen zoveel mogelijk in het zicht gelaten. De monumentale voorgevel is geheel gehandhaafd.