nieuws



voorzijde1

Feestelijke opening hernieuwd Jazzpodium Paradox op

07 September 2012

Gedurende een jaar heeft Paradox in diverse fasen een verbouwing ondergaan zonder aan optredens in te boeten.

De interne structuur is volledig hernieuwd. . De bestaande chaotische structuur van het gebouw is omgezet naar een

functionele en ruimtelijke eenheid zonder gebruik te maken van extra externe uitbreidingen .

De verdiepingen worden nu direct vanuit de straat en de zaal ontsloten en huisvesten kantoren en artiestenruimten.

Daardoor ontstond ruimte voor een cafe , hetgeen gescheiden is van de zaal met een glazen schuifwand.

Flexibel gebruik is hierdoor mogelijk en kan de capaciteit van de zaal wordt daarmee aanmerkelijk  vergroot.

De entree is transparanter geworden met een direct doorzicht naar het cafe .

De zichtlijnen in de zaal zijn verbeterd door het weghalen van enkele kolommen en na verdraaiing van het podium

zijn er geen visuele blokkades meer aanwezig, hetgeen de muziekbeleving zeer ten goede zal komen. de grote zaal

zal over een jaar worden aangepakt Het podium wordt dan gedraaid en de installaties worden nog verbeterd .

Daarmee ontstaat een volledig vernieuwd toonaangevend Jazzpodium


Oud en nieuw borrel bij nieuwbouw van de beheerderswoning Baksche Ven

gevel

Op 15 januari 2012  is de jaarlijkse oud en nieuwborrel bij de zojuist opgeleverde beheerderswoning van het Baksche Ven.


De woning is gebouwd als houtskeletbouw van natuurlijke en onderhoudsvrije materialen, is bijzonder goed geïsoleerd
en heeft een oppervlak van 140 m2 bruto.
De gevels zijn bekleed met inlands Western Red Cedar uit de Veluwe.  De latten zijn in een wisselend ritme aangebracht,
mooi aansluitend in deze bosachtige omgeving.
De dekvloeren zijn van gevlinderde zwarte beton en voorzien van vloerverwarming.
Een zonnecollector zorgt voor warm water en is aan te sluiten op de cv.
De woning is gesloten aan de straatzijde ivm privacy en geluidoverlast van de snelweg. Hier liggen de goed geïsoleerde slaapkamers.
Aan de achterzijde opent zich de woning vanuit de woonkamer maximaal naar het bos en de nog aan te leggen tuin.
De verhoogde en lichte woonkamer heeft bovenlichten voor direct zonlicht in de avond en loopt  over in een veranda .
Een geïntegreerd bankje in hout benadrukt de bijzondere kwaliteit van deze buitenruimte.
Met deze vervangende nieuwbouw krijgt het bad een uitstraling met een elan wat ze verdient .
Een fantastische locatie




dsc_0630

Verbouwing assurantiekantoor Mutsaerts bv is heropend

mei 2011

De burgemeester van Tilburg , Dhr. Noordanus, heeft de uitbreiding van assurantiekantoor Mutsaerts bv aan de Ringbaan West 240 te Tilburg op Donderdag 19 Mei 2011 feestelijk heropend, zie www.mutsaerts.nl . Na 17.00 uur was er de bekende bob-borrel  zie www.Regio buisiness.nl . Op deze site staat een impressie van het feest.

 

Door aankoop van het aangrenzende pand 242 ontstond de mogelijkheid een uitbreiding te realiseren. Beide panden worden  gekoppeld d.m.v. een volledig glazen brugdeel.

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid beide panden letterlijk aan elkaar te koppelen.  De uitbreiding bestaat uit een volledig beglaasde serre-achtige ruimte welke aan de achterzijde is voorzien van houten wrc lamellen . Aan de straatzijde komt een voorzetgevel van groene glasbrokken. Een sterk beeldbepalend element dat zowel overdag als s’avonds  voor een krachtige en zeer gevarieerde uitstraling zorgt en een natuurlijke verbinding tot stand brengt tussen beide monumentale panden.

 

Lees meer >

 

 

Meer dan wonen

december 2009

presentatie van het boekwerk Meer dan wonen ,  een eeuw sociale woningbouw in Tilburg waarin ook het nieuwbouwplan Oostertuin aan het Schotelplein is opgenomen. Zie  uitgave ISBN / EAN 978-90-9024902


Lees meer >

groen-beton1

De groene weg  voor ideeenprijsvraag Groen beton

november 2009

Het idee bestaat uit het toepassen van de principes van de  warmtewand in de rijweg maar ook fietspaden e.d. zodat deze als grote doorlopende zonnecollector kan worden gebruikt.

Deze voorzieningen lenen zich bij uitstek voor zowel kleinschaliger cq gesegmenteerde alsook grootschalige warmte cq energie- opwekking . Elektriciteitsopwekking dmv warmtepompen kan rechtstreeks naar de afnemer, de auto. Daarnaast heeft dit systeem voordelen voor het wegdek mbt vorst, temperatuurschommelingen e.d..


De toepassing van olivijn  als grondstof ipv grind tbv de poreuze ZOAB deklagen van de rijweg absorbeert het CO2 uit het regenwater .


De draagvloeren worden gemaakt van standaard kanaalplaatvloeren opgelegd op funderingsbalken en palen.

Dit spaart veel extra gewicht cq beton tov de traditionele betondekopbouw, werken aan ondergrond e.d.


De vangrail worden gemaakt door oude autobanden aan elkaar te koppelen in vier of vijf lagen en deze af te vullen met olivijn korrels en begroeiing. Zo ontstaat een groene en botsvriendelijke afscheiding , Co2 absorberend en hergebruik van afvalmateriaal.


  • Waarin schuilt de nieuwheid van het idee

De nieuwheid schuilt in de combinatie van een aantal ideeën die tot op heden nog nauwelijks is toegepast.

Nieuw is de dekverwarming / koeling toe te passen voor betonwegen ipv asfaltwegen .

Nieuw is ook de ZOAB deklagen uit te voeren in het CO2 absorberende materiaal Olivijn.


  • Te verwachten bijdrage aan verbetering van milieuprestaties van beton

-olivijn beton tbv de ZOAB toplagen  is CO2 absorberend en heeft een groene uitstraling.

Onderzoek naar deze toepassingsmogelijkheid is noodzakelijk maar erg zinvol en kansrijk.

-toepassing van het beton als warmteabsorber maakt het systeem stabiel door de grote warmtecapaciteit

-gewichtsbesparing van het beton door toepassing van prefab kanaalplaat ipv het traditionele  ihw gestort beton


  • diverse informatiebronnen gebruikt uit:
  • www.Olivineconcepts.com  en www.Olivijn.info
  • www.Road energy systems.nl
  • afbeelding is de dwarsdoorsnede van het wegdek